2011. április 28., csütörtök

Lilla, Mark: A zabolátlan értelem - Jelenlegi ára: 1 430 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A zabolátlan értelemA könyv listaára: 1700 Ft. Leírás:
Amikor Czesław Miłosz 1953-ban közzétette A rabul ejtett értelem című munkáját, a korábban ismeretlen lengyel emigránsra sokan felfigyeltek a nyugati világban. Miłosz négy olyan lengyel értelmiségi életútját kísérte végig, akik nem puszta karrierizmusból vagy megfélemlítés miatt, hanem valami mélyebben fekvő lélektani okból alkalmazkodtak a kommunista ideológiához. Az amerikai filozófiatörténész Miłosz könyvét tekinti példamutatónak saját eszmefuttatásai számára is, melyeket miként előszavában fogalmaz akár A rabul ejtett értelem kommentárjaként is lehet értelmezni. Bevallott célja, hogy az egykori kommunista diplomatához hasonlóan, kerülve mindenfajta moralizálást vagy történelemfilozófiai okoskodást, választ keressen arra a kérdésre, hogy milyen személyes jellembéli tulajdonságok miatt sodort a történelem a Rajnán innen és túl, a háború előtt és után olyan koponyákat, mint Heidegger, Carl Schmitt, Walter Benjamin, Alexandre Kojve, Michel Foucault és Jacques Derrida diktatórikus rendszerek oldalára. Tétele szerint a szóban forgó gondolkodókat nem a megalkuvás, hanem a gondolkodás szenvedélyes szeretete és saját igaznak hitt metafizikai vagy morális eszméik sodorták egyre közelebb a zsarnoksághoz. A szerző következtetéseit Platón közismert példáját felhasználva vonja le a Szirakuszai csábítása című záró fejezetben. Mark Lilla könyvét egyébiránt ugyanaz a szenvedély teszi olvasmányossá és izgalmassá, mint amelyet az elemzett szerzőkben vél fölfedezni. Ugyanakkor éppen ez a csodálatra méltó hit az amerikai liberális demokráciába vetett hit az, amely az európai olvasó szemében eszmefuttatásait kissé kiélezetté, talán túlságosan is amerikaivá teszi. A huszadik századi európai műveltség társadalomlélektani kérdései iránt érdeklődő olvasók számára feltétlenül érdemes ajánlani, de a széles nagyközönség érdeklődésére is számíthat. ISBN: 963-07-7514-XA termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 430 Ft

Az aukció vége: 2011-05-01 12:09
. Lilla, Mark: A zabolátlan értelem - Jelenlegi ára: 1 430 Ft